Jaktprøve i Finland

Den siste dagen i september ble det avholdt en VK i Utsjoki – Finland.  Kort avstand og andre gjøremål i helgen gjorde at jeg valgte denne prøven som gikk på en mandag.  Ingen ulempe det for en pensjonist.  Det ble en hyggelig tur med flere nye bekjentskaper, fint vær og bra med fugl.  Tror ikke det egentlig var bra med fugl, men på denne tiden foretrekker rypene litt snø på bakken og da den manglet fant vi dem høyt oppe i terreng med mye stein og reinlav. Der var selvfølgelig også fjellrypa og et par av fuglearbeidene ble gjort på fjellryper. Fikk felt ei rype for Virpi og en for Rex som «hjelpeskytter».
IMG_0641         IMG_0642         IMG_0647
Lunsjpause med bål og makkaragrill. Jyrki og Rex hadde høye mål og satte seg øverst under pausen.  Bildet til høyre: Fra v. dommer Markku Hakuli , Virpi 1VK,  Es Rex – Jyrki Vohlonen 2VK, P Tawastian Sumu – Timo Laaksonen 3VK,  IS Kaidanpaljakan Sara – Matti Santi 4VK.