Jaktprøve i Finland II

Lørdag 5.10.2013 var det igjen dags for en tur til Utsjoki for å delta i Vinnerklassen.  Mildt og grått vær, lite vind og ingen snø hverken høyt eller lavt.  Mesteparten av dagen gikk med før vi fant de første fuglene.  Noen fjellryper høyt opp på en fjelltopp fant Rex.  Med reis, men uten felling kunne det ikke bli noen Cacit. Virpi og Berkjestølens Flux hadde samslipp sent på dagen, det var allerede begynt å mørkne da de med noen sekunders mellomrom fikk stand på hver sin kant av en myr. Lett fugl gjorde at ingen fikk vist reis eller felt fugl i situasjonene.  Det var de eneste premiene i VK.

IMG_0651                                              IMG_0653
Et skikkelig kaffe og grillbål ble fyrt opp og det ble makkara til alle under en lang pause
i nydelig høstvær.

IMG_0657                                               IMG_0658
Svein Roska var importert til å dømme, noe han gjorde på en utmerket måte. Litt tolkehjelp fikk han av Ilkka Korhonen.  Så var det de premierte:  Fra v.  Es Rex til Jyrki Vohlonen  1VK,  Gs Østmoens Virpi 2VK,  Es Berkjestølens Flux til Stig Moen 3VK.