Velkommen til Østmoen kennel


16.11.2018  En av hannvalpene 18 dager gammel. 

 

  VELKOMMEN til Kennel Østmoens hjemmesider. Her skal vi forsøke å informere om aktiviteter og resultater i tilknytning til våre egne hunder og deres avkom. Vi somdriverkennelen er Bjørg og Kjell Harjo.  Det er nå over 38 år siden vi fikk vår første fuglehund.  Vi startet med engelsksettere, først 2 hanhunder, deretter noen tisper som gav oss et par engelsksetterkull. Fra det første kullet beholdt vi en tispe – Tussa som ble Jaktchampion.  Helseproblemer av mange slag gjorde at vi valgte å avslutte linja etter 2 kull på Tussa. Tilfeldigheter hadde imens gjort oss til eiere av en gordonsettertispe som var døpt Olut.  Med henne avlet vi 3 valpekull, og fra det andre kullet beholdt vi Irja, som ble en meget god jakthund og premiesanker.  Årets Gordonsetter Skog 2004, Årets Gordonsetter 2006.  Samme år oppnådde hun Jaktchampionatet.  Vi hadde bare ett valpekull på Irja og der beholdt vi Virpi som dermed er 3. generasjon i denne linjen. 4. generasjon og nyeste tilskuddet er Østmoens Arja etter Virpi og Porsangerviddas Black Hunter født i september 2014.

KENNELEN driver oppdrett i det små og ønsker først og fremst å avle friske gode og dresserbare jakthunder. Vi har for tiden gordonsettertispa Østmoens Virpi etter Irja og Finnvolas Zico som er 11 år og har vært godkjent som avlstispe og elitehund av NGK,
samt tidligere nevnte Arja som nå er godkjent avlshund i NGK.

VALPER  Den 30. og 31.august 2018 ble Arja parret med Milomix Bolt, og den
30.10.2018 fødte Arja 9 velskapte valper.

Kjell Magne Harjo – tlf. 901 02 557 – e-mail: kjell.harjo@gmail.com 

Det er stengt for kommentarer.